Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014


                       ΤΟ Ν0ΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ                                                                                             Το νόημα της ζωής, μόνο ο Θεός το γνωρίζει τέλεια. Επίσης πλησιάζουν αυτή την γνώση όσοι βρίσκονται κοντά στον Αληθινό Θεό. Όλοι οι άλλοι μοιάζουμε με μεθυσμένους που μπερδεύουν τα λόγια τους!...


Το υλικό φρόνημα που έχουμε, είναι σαν ένα μαύρο σύννεφο που μας στερεί από τις ακτίνες Του Ήλιου κι έτσι μένουμε τυφλοί στο σκοτάδι!      Ο ήλιος είναι ο Θεός, ο οποίος έχει την τέλεια γνώση και σοφία, είναι ο μόνος που γνωρίζει το νόημα της ζωής. Διότι Εκείνος έδωσε σε μας την ζωή και φυσικά ξέρει γιατί μας την έδωσε!
Αυτό λοιπόν το νόημα, μας το δίδαξε με πλήρη σαφήνεια ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και μας οδηγεί προς Τον θεό μέσα από την Ουράνια Πύλη που είναι ο Ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Όλα τα άλλα νοήματα που είναι μακριά από Τον Θεό προέρχονται από τον πονηρό και είναι γεννήματα των αμαρτιών μας!
Για να αλλάξουμε λοιπόν και να δούμε το αληθινό νόημα της ζωής πρέπει πρώτα να βρούμε Το Φως το αληθινό που είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κι ύστερα να σταθούμε γυμνοί απέναντι Του κι έτσι θα καταλάβουμε πως ζούμε μέσα σε μία απάτη! Πως μέχρι τώρα είμαστε νεκροί αλλά δεν το καταλαβαίναμε!
Πως όλα του κόσμου τούτου είναι όπως ο ατμός, που με τον θάνατό μας τα πάντα χάνονται!
Όμως κάτι πολύ σπουδαίο μένει αθάνατο είναι η ψυχή μας, μόνο αυτή θα μείνει τελικά στα χέρια Του πλάστη μας. Ο κόσμος είναι πρόσκαιρος, όμως ο Θεός και η ψυχή μας είναι αιώνιοι! Επομένως τα της ύλης δεν έχουν κανένα νόημα για τον άνθρωπο αλλά μονάχα η ψυχή. Όμως η ψυχή από μόνη της δεν μπορεί να ευφρανθεί! Ευφραίνεται μονάχα κοντά στον Θεό, όπως όλη η πλάση παίρνει ζωή από τον ήλιο έτσι και οι ψυχές που πάνε κοντά στον θεό αγαλλιάζουν από την χάρη Του Θεού. Η ζωή ετούτη δεν είναι τίποτα άλλο από μια δοκιμασία. Μπορούμε να την παρομοιάσουμε με στίβο που γίνονται οι αγώνες και μόνο οι νικητές τιμώνται. Όμως ο άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται ενάντια στην βούληση την σαρκική που είναι αμαρτωλή και πρόσκαιρη και να μην διστάζει να σηκώνει Τον Σταυρό Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ώστε να νικήσει εν πνεύματι την απάτη του διαβόλου, με την βοήθεια Του Θεού, κι έτσι περνώντας πάνω από τις ανώφελες μέριμνες του κόσμου, να φτάνει στο αιώνιο ΦΩΣ που είναι ο Θεός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου