Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

   ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ
Αγαπητοί Χριστιανοί, για όσους από σας δεν το γνωρίζουν, η Παναγία η Αργοκοιλιώτισσα βρίσκεται στην βορειανατολική Νάξο πλησίον...
στο χωριό Κόρωνος, εορτάζει την ημέρα Της Ζωοδόχου Πηγής και η ιστορία αυτού του Παναξιακού προσκυνήματος είναι μεγάλη και βαρυσήμαντη, με τις θαυμαστές παρεμβάσεις Της Υπεραγίας Θεοτόκου! Όμως δεν είναι στην πρόθεση μου, στο παρόν κείμενο να γράψω γι' αυτές, εξάλλου ένα από τα θέματά μου, στις ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ είναι και Η Παναγία η Αργοκοιλιώτισσα.
Θέλω όμως να εκδηλώσω τον θαυμασμό μου, σε όλους αυτούς τους πιστούς Χριστιανούς που έχουν τάμα στην Παναγία μας και κάθε χρόνο στην παραμονή της εορτής,(σαν σήμερα) χιλιάδες πιστοί έρχονται με τα πόδια από όλο το νησί της Νάξου για να προσκυνήσουν στην Χάρη Της! Αυτό δείχνει τον σεβασμό των Ναξίων απέναντι στην Παναγία, αλλά στην ιερά ιστορία που η ίδια η Παναγία διαμόρφωσε με τις τόσες θαυμαστές παρεμβάσεις Της!
Δύο πράγματα λοιπόν έχω να πω για όλη αυτήν την εικόνα που προκαλεί δέος αλλά και θαυμασμό!
Εύγε σε όσους συμμετέχουν και δεν πτοούνται από όποια καιρικά φαινόμενα και δεύτερον ότι είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα που μεταφέρουν για όλη την Χριστιανοσύνη!
Είθε η Υπεραγία  θεοτόκος να πρεσβεύει για όλο το ανθρώπινο γένος, σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου