Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

              ΗΤΙΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ   ΕΠΙ  ΤΗΣ  ΓΗΣ  ΑΠΕΡΧΕΤΑΙ
Η αμαρτία και ο σπείρων αυτήν δαίμων κυνηγάει τους ανθρώπους έως ότου τους φέρει το σκοτάδι και τότε τυφλοί βαδίζουμε στην Γη ανίκανοι να βλέπουμε Το Άγιο και Ουράνιο Φως, που φέρει την γνώση και πάσαν αλήθεια...
Νέος άνθρωπος μαστιγωμένος από την έλξη της ύλης και της αμαρτίας, ζούσε ανάμεσα σε δύο κόσμους: τον κόσμο της ύλης, τον πρόσκαιρο και τον φθαρτό και είχε και την γεύση της ύπαρξης Του Θεού! Έβοσκε πρόβατα και διάβαζε την Αγία- Γραφή. Άρχισε να καταλαβαίνει, τουλάχιστον θεωρητικά ότι υπάρχει άλλος κόσμος και πως ο άνθρωπος έχει και ψυχή και δεν είναι μόνο σώμα!
Δεν μπορούσε όμως να το πιστεύσει συνειδητά κι έτσι κατέφυγε στον Θεό...
Προσευχότανε καθημερινά και παρακαλούσε Τον Θεό να του δώσει ένα όνειρο και να του πει αν υπάρχει ψυχή! Πέρασε καιρός που στην προσευχή του αυτό παρακαλούσε κι ένα βράδυ είδε το παρακάτω διαφωτιστικό όνειρο: Είδε πως βάδιζε στην Γη και γύρω του παντού σκοτάδι! Ήταν σκεπτικός και θλιμμένος από αυτήν την κατάσταση... Ξαφνικά άκουσε κρότο μεγάλο στον Ουρανό! Και σε ένα σημείο Του Ουρανού έφυγαν τα σύννεφα και ήλθε προς αυτόν Φως γλυκύτατο, όχι σαν αυτό που προέρχεται από Τον ήλιο, αλλά ένας Φως που έφερνε την ειρήνη Του Θεού. Η γεύση αυτού του Φωτός έφερε στην ψυχή του χαρά απερίγραπτη, τέτοια που δε μπορείς να την ξεχάσεις!
Όμως το Θεϊκό το όνειρο είχε κι άλλο μήνυμα να του μεταφέρει: Μέσα από το Φως ήλθε προς αυτόν φωνή μεγάλη: ΗΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΕΡΧΕΤΑΙ!
Η απάντηση στο ερώτημά του, για το αν υπάρχει ψυχή, του είχε δοθεί από Τον Θεό. Και το ήτις αντί του όστις υποδηλώνει δύο πράγματα: την ψυχή που είναι θηλυκού γένους και το κυριότερο ότι ο άνθρωπος είναι η ψυχή του και εννοείται πως το σώμα είναι το ένδυμα της ψυχής.
Όμως σε αυτό το όνειρο υπάρχουν ακόμα δύο πτυχές, η μία φωτεινή που είναι το Θεϊκό γαλήνιο Φως και δυστυχώς υπάρχει και το σκότος, που μας δείχνει πόσο πλανεμένοι είμαστε οι άνθρωποι σε τούτον τον πλανήτη έχοντας απομακρυνθεί από Τον Θεό!
Αυτό το σκότος με την δύναμη Του Θεού πρέπει να πολεμήσουμε και το γλυκύτατο Φως Του Θεού πρέπει να αναζητήσουμε! Όσο για την ψυχή υπάρχει και θα υπάρχει εις την απέραντη αιωνιότητα και ο Θεός να μας ελεήσει εις τους ατελείωτους αιώνες, αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου