Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ


                                                           ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ            (πρώτο κείμενο)
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με ψυχή ζώσα ώστε να μένει ως ύπαρξη με αίσθηση εις την αιωνιότητα.
Βέβαια αρκετός κόσμος έχει την άποψη πως η ύπαρξη της ψυχής, ανήκει  στην θεωρία κι όχι στην πραγματικότητα! Είμαι πολύ μικρός κι ασήμαντος για να μετατρέψω την υλική σκέψη  σε πνευματική και μάλιστα να την οδηγήσω στο Πνεύμα Του Χριστού που είναι η φωτίζουσα οδός.   ...



Όμως επειδή αυτό το θέμα με έχει απασχολήσει πάρα πολύ και πέρα από τα δικά μου βιώματα και τις γνώσεις, έχω και μαρτυρίες χριστιανών που μοιάζουν με πιστοποιητικά που με πείθουν  πως  υπάρχουν ψυχές κι έτσι  αισθάνομαι την υποχρέωση να τις καταθέσω ενώπιων σας κι ο θεός να μας φωτίζει όλους μας.                                                                                                                           Όμως σε αυτήν την ανάρτηση  (περί ψυχής) πρωτίστως θα γράψω και κείμενα με βάση την Αγία Γραφή τον Λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που είναι η πηγή, το Φως και η Αλήθεια.               Ανεξάρτητα από το πώς σκέπτεται ο κάθε άνθρωπος γι’ αυτό το μεγάλο θέμα, σίγουρα υπάρχει μια πραγματικότητα, αυτήν την πραγματικότητα καλείται εκ των πραγμάτων ο καθένας από μας για να προσεγγίσει. Ίσως ορισμένοι να σκέπτονται πως δεν τους ενδιαφέρει το θέμα, αλλά αυτό μοιάζει με το να λέμε πως δεν μας ενδιαφέρει το μέλλον μας! Αν λοιπόν μας ενδιαφέρει το μέλλον μας για τούτα τα πρόσκαιρα και μάταια, πόσο μάλλον για την ψυχή μας που είναι αιώνια; Και για να μην γίνομαι απόλυτος και κουραστικός, σε όσους δυσπιστούν για το αν υπάρχει ψυχή έχω μία πρόταση: ερευνήστε το θέμα ξεκινώντας από την Αγία-Γραφή και στην συνέχεια επεκταθείτε στα όσα έχουν συμβεί που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ψυχή!
 Γιατί επιμένω σε αυτό το θέμα; Διότι αν ο άνθρωπος διαπιστώσει πριν τον θάνατο του πως έχει ψυχή, ξεκινάει να φροντίζει για την σωτηρία της! Αντίθετα αν νομίζει πως η ζωή του τελειώνει εδώ, δεν τον ενδιαφέρει για το τι θα απογίνει η ψυχή του, αφού για ‘κείνο δεν υπάρχει!

                                                         Γιάννης Τζουάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου